Duurzaamheid


Eversys denkt vanaf haar start in 2009 "anders" over het maken van espresso machines. Gebruik van duurzaam te recyclen materialen, energie besparing, bewust hergebruik van grondstoffen. Practisch circulair denken en doen zien je terug bij tevreden gebruikers. Eversys onderschrijft de circulaire 'prioriteitsladder' in al haar product fasen van conceptuele geboorte tot ontmanteling in herbruikbare elementen als de machine echt niet meer als espresso mchine mag functioneren. Trace-able second life.

  • Eversys is voor 93% van staal gemaakt
  • geen warmte verlies door direct contact tussen boiler en zethuis
  • bewust minimaal verbruik van water
  • dubbele productie capaciteit met de helft aan energie verbruik
  • 2, 4, 6 gelijktijdige koffie uitgiften
  • productie van 175, 350 of 525 kop/uur
  • klein buffet oppervlak: slechts 28-84 cm breed

Re-design
Anders ontwerpen ten behoeve van: een langere levensduur, een modulaire opbouw, zeer compact én van duurzame materialen. Flexibel en uitwisselbaar.

Re-use
Het gaat hierbij om het hergebruik van machines bij onze terugkoopregeling bijvoorbeeld. Ook het binnen een locatie machinepark omwisselen van modules tussen drukke en minder  drukke machines (op basis van de online data) is een goede manier van evenwichtig gebruik. Is een machine echt "op" dan ontmantelen we de materialen voor recycling op maat door onze gespecialiseerde leveranciers.

Re-furbish
Het duurzaam herstellen van modules is de kern van onze service dienstverlening. Niet alleen voor het oplossen van een storing, maar ook bij het verbeteren van de machine of upgraden naar een nieuwe wens vanuit de markt. Denk aan de omslag van 100% diermelk producten naar zo'n 40% plantmelk producten en nog maar 60% diermelk. Met software en een technische update blijf je sotringsvrij en heb je geen nieuwe machine nodig. Zie voor meer uitleg onze video van een circulaire make-over.

Re-manufacture
Nieuwe producten maken van oude producten of onderdelen hiervan. Onze werkplaats is uitgerust met moderne apparatuur als ultrasonic reinigers waarbij geluidsgolven kalkaanslag verwijderen van bijvoorbeeld stoomboilers. Niet alles hoeft weg gegooid te worden: na een ultrasonic badje is onze RVS stoomboiler niet van nieuw te onderscheiden.

Benieuwd naar onze 10 uitgangspunten die Eversys onderschrijft? Lees verder....