De technologie


Alle Eversys espressomachines hebben een modulair ontwerp, waardoor onderhoud en reparaties snel uitgevoerd kunnen worden. Elke espressomachine heeft vier afzonderlijk functionerende modules: malen, bereiden, verwarmen en melk opschuimen. Deze modules kunnen eenvoudig worden vervangen. Dit minimaliseert de onderhoudstijd voor optimaal rendement.

Modules


Molen

Molen

Deze module is uitgerust met twee of vier molens. De door Eversys ontworpen duurzame, keramische maalschijven worden aangedreven door een krachtige, maar stille motor. De hoeveelheid koffie en de fijnheid van de maling (1/100 mm) kunnen per kop exact worden ingesteld. De software controleert het hele proces en corrigeert als dat nodig is. Het ventilatiesysteem voert de ongewenste warmte af voor een perfecte kwaliteit van de koffie.

Zethuis (gepatenteerd)

Zethuis (gepatenteerd)

Elke koffieboon komt volledig tot zijn recht met het unieke omgekeerde zwaartekracht-afzuigsysteem van Eversys. Bij de traditionele bereiding wordt de route van het water via de bovenkant van het zethuis bepaald door de zwaartekracht. Het e’Barista-systeem verspreidt het water op een gecontroleerde manier vanaf de onderkant van het dubbele zethuis door de vers gemalen koffie. Hierdoor geeft de koffie zijn smaak beter af aan het water. Dit zorgt dus voor een optimale extractie en een perfecte koffiekwaliteit.

Espressoboiler

Espressoboiler

Twee tot vier separaat werkende geïsoleerde espressoboilers produceren 175 tot 525 espresso’s per uur. Door het directe contact tussen de boiler en het zethuis wordt de energie optimaal benut, er is dus geen warmteverlies. De temperatuur van het water kan tot op de graad nauwkeurig worden ingesteld.

Stoom-/waterboiler

Stoom-/waterboiler

Met een inhoud van 8 liter en een 4,6 kW element voorziet deze geïsoleerde stoom-/waterboiler in theewater en stoom voor het opschuimen van melk. Het water wordt continu op de juiste temperatuur gehouden, voor een constante productiviteit.

Melkmodule (patentaanvraag is in behandeling)

Melkmodule (patentaanvraag is in behandeling)

Deze module bestaat uit twee aparte melksystemen voorzien van e’Foam™. Met dit systeem van Eversys wordt met stoom en lucht de melk opgeschuimd, zodat het de optimale structuur en smaak heeft voor latte art. Alsof het door een traditionele barista is gemaakt.