De innovatie


Barista-vaardigheden getransformeerd naar een machine

Gedreven door passie voor in-cup kwaliteit heeft Eversys de grenzen van automatische espressobereiding tot in het extreme verlegd. Alle vaardigheden van een professionele barista zijn zorgvuldig geanalyseerd, wat leidde tot een intelligent technisch ontwerp. De e’Barista brengt topkwaliteit binnen handbereik.

De route van de koffieboon volgt dezelfde stappen als bij de traditionele bereiding: met grote precisie wordt hij gemalen en getampt voor een optimale extractie. Tijdens het hele bereidingsproces controleert de intelligente software de in-cup kwaliteit. Dit proces wordt volautomatisch gecorrigeerd als dat nodig is. e’Barista garandeert een constante kwaliteit en productiviteit, een blijvend succes voor een duurzame winst.

The e'Barista System
1

Malen

De door Eversys ontworpen duurzame, keramische maalschijven worden aangedreven door een krachtige, maar stille motor. De warmte wordt op een slimme manier geventileerd, zodat de koffiebonen hun kwaliteit behouden. Voor een maximaal rendement wordt het hele proces elektronisch gemonitord. Het resultaat is optimale extractie, constante kwaliteit en productie.

2

Tampen

Het zethuis kan gevuld worden met maximaal 24 gram gemalen koffie. Hierdoor is de e’Barista ook zeer geschikt voor de bereiding van grotere koffie. Het tampen wordt elektronisch uitgevoerd. Dit proces wordt bewaakt en waar nodig bijgestuurd door de intelligente software, zodat de kwaliteit altijd van hetzelfde hoge niveau is.

3

Temperatuurcontrole

De kwaliteit van de espresso wordt in grote mate bepaald door de temperatuurregeling van water en stoom. Dankzij de gescheiden stoom- en waterboilers kan de temperatuur apart worden ingesteld.

4

Bereiden

Voor een optimale extractie en perfecte koffiekwaliteit heeft Eversys voor e’Barista een uniek omgekeerd zwaartekracht-afzuigsysteem ontwikkeld. Het water wordt vanaf de onderkant van het zethuis op een gecontroleerde manier door de versgemalen koffie verspreid. Hierdoor geeft de koffie zijn smaak beter af aan het water, dan bij de traditionele bereiding.

5

Melk opschuimen

De melk wordt automatisch opgeschuimd met stoom en lucht. Op deze manier krijgt het melkschuim dezelfde smaak en textuur als de met de hand opgeschuimde melk van een barista.

6

Uitgifte

Alle koffierecepten kunnen voorgeprogrammeerd worden, zodat de uitgifte altijd even nauwkeurig en efficiënt wordt uitgevoerd. Hierdoor is een constante productie en kwaliteit gegarandeerd. Het resultaat is net zo goed als bij een traditioneel bereide koffie.

1

Malen

De door Eversys ontworpen duurzame, keramische maalschijven worden aangedreven door een krachtige, maar stille motor. De warmte wordt op een slimme manier geventileerd, zodat de koffiebonen hun kwaliteit behouden. Voor een maximaal rendement wordt het hele proces elektronisch gemonitord. Het resultaat is optimale extractie, constante kwaliteit en productie.

2

Tampen

Het zethuis kan gevuld worden met maximaal 24 gram gemalen koffie. Hierdoor is de e’Barista ook zeer geschikt voor de bereiding van grotere koffie. Het tampen wordt elektronisch uitgevoerd. Dit proces wordt bewaakt en waar nodig bijgestuurd door de intelligente software, zodat de kwaliteit altijd van hetzelfde hoge niveau is.

3

Temperatuurcontrole

De kwaliteit van de espresso wordt in grote mate bepaald door de temperatuurregeling van water en stoom. Dankzij de gescheiden stoom- en waterboilers kan de temperatuur apart worden ingesteld.

4

Bereiden

Voor een optimale extractie en perfecte koffiekwaliteit heeft Eversys voor e’Barista een uniek omgekeerd zwaartekracht-afzuigsysteem ontwikkeld. Het water wordt vanaf de onderkant van het zethuis op een gecontroleerde manier door de versgemalen koffie verspreid. Hierdoor geeft de koffie zijn smaak beter af aan het water, dan bij de traditionele bereiding.

5

Melk opschuimen

De melk wordt automatisch opgeschuimd met stoom en lucht. Op deze manier krijgt het melkschuim dezelfde smaak en textuur als de met de hand opgeschuimde melk van een barista.

6

Uitgifte

Alle koffierecepten kunnen voorgeprogrammeerd worden, zodat de uitgifte altijd even nauwkeurig en efficiënt wordt uitgevoerd. Hierdoor is een constante productie en kwaliteit gegarandeerd. Het resultaat is net zo goed als bij een traditioneel bereide koffie.